Рецензії поетів, художників, музикантів

«Вірші Олексія Юріна в його новій збірці — досить традиційні, але не банальні. Тут можна помітити вплив і авторської пісні 60-70-х років ХХ століття, і щиру простоту симоненківської поезії, і ще багато чого. Але зрештою, це — вірші початку нового тисячоліття. Тому нічого дивуватися Олексієвим експериментам із римами (до речі, Саша Чорний теж любив «усе, що випадково римується») — їхні результати потішать найвибагливішого читача. Так само, як і іронічний погляд Олексія на дійсність, і самоіронія — без них, врешті-решт, не може бути справжньої творчості, і то не лише в літературі».

Поет, музикант Юрій Рудницький (м. Київ)

“Олексій Юрін — садівник опоетизованих асфальтів, космонавт на орбіті краси, зухвальства та епікурійства!”

Режисер Сергій Проскурня (м. Одеса)

“Вірші Олексія Юріна нагадують мені в хорошому сенсі “олдскульну” поезію, за допомогою якої не епатують публіку, а завойовують серця коханих, яка пишеться не для згадки автора в енциклопедії сучасної літератури, а для людей. Місцями — сентиментальні, місцями — іронічні, ці вірші будуть доречними як на великих літературних фестивалях, так і на камерних поетичних заходах. Влучність (“Пташки збираються у вирій. Флешмоб.”), злободенність (“В Неті шукав я вірш / Укрпоета Чехова”) і романтизм (“Мрію, як ранок зустріну / На острові Бора-Бора”) — три стовпи поезії Олексія, а утім — годі навішувати штампи — читайте і насолоджуйтеся самі”.

Поет, художник Богдан-Олег Горобчук (м. Київ)

“Олексій Юрін – поет і романтик. Саме так – не поет-романтик, адже у нього значно ширший спектр зацікавлень і хвилювань, болючих тем, аніж у поета-романтика. Олексій – поет у високому розумінні цього слова і романтик у житті, а звідси – чудодійний сплав енергетики думки, магії почуттів і дивовижного світла. Він зі Словом «на ти», і Слово його любить”.

Поет  Людмила Тараненко  (м. Черкаси)